Play-Icon

Swedavia overtager kontrollen med sin projektportefølje med Antura

Swedavia er en statsejet koncern, som ejer, driver og udvikler 11 lufthavne i Sverige. Swedavia valgte Antura Projects som koncernens fælles projekt- og porteføljehåndteringssystem. 

I foråret 2012 implementerede Swedavia Antura Projects for at centralisere sin porteføljehåndtering. Projektlederne blev oplært i at bruge værktøjet, så de kan rapportere tids- og omkostningsprognoser og udføre etableret statusrapportering med trafiklys.

–Valget af Antura Projects til konsolidering af vores projektinformation ligger helt på linje med vores it-strategi. Implementeringen gik glat, og systemet har fået en meget positiv modtagelse hos medarbejderne, siger Fredrik Frimodig, CIO hos Swedavia. 

–På meget kort tid lykkedes det at lægge alle vores projekter ind og få statusrapporter fra de fleste af dem, siger Conny Ulvestaf, IT portfolio manager hos Swedavia. 

–Efter få uger havde vi et godt overblik over vores projektporteføljer. Det har været en enorm fordel at få gennemsigtighed i vores projektaktiviteter. Desuden blev det meget nemt for vores projektkontorer i forskellige dele af organisationen at overvåge og administrere deres egne projektporteføljer.

Det vigtigste for Swedavia før udrulningen af Antura Projects var at opfylde ledelsens krav til konsolideret projektinformation. Med cirka 100 aktive projekter i hele organisationen havde det tidligere været noget af en udfordring at udarbejde statusrapporterne og skabe et fælles overblik over situationen. Derfor var muligheden for hurtig overflytning af alle projekter til Antura Projects, så projektlederne fik en nem metode til statusrapportering på deres projekter, en af de vigtigste succesfaktorer for projektet.

–Vi glæder os til at komme i gang med værktøjets andre funktioner, f.eks. prioritering af porteføljerne og med tiden også ressourcehåndtering. Vi planlægger også at integrere vores økonomisystem, hvilket betyder, at vi knytter økonomiske resultater til de respektive projekter. Det vil betyde, at projektlederne straks kan se, hvilke omkostninger der har belastet projektet, og undgå omvejen via økonomisystemet, som folk i dag synes er besværlig, siger Conny Ulvestaf.

 

Swedavia er en statsejet koncern, som ejer, driver og udvikler 11 lufthavne i Sverige. Swedavias rolle er at skabe den tilgængelighed, der er nødvendig i Sverige for at lette rejser, forretninger og møder – i Sverige, Europa og hele verden. Trygge og tilfredse passagerer er grundlaget for vores virksomhed. Swedavia er førende i verden inden for udvikling af lufthavne med den lavest mulige miljøpåvirkning. Koncernen omsætter for knap 516 millioner euro og har cirka 2.500 medarbejdere.