Play-Icon

Scandi Standard styrker projektarbejdet med Antura

Scandi Standard er med datterselskaberne Kronfågel, Danpo og Den Stolte Hane Skandinaviens største kyllingeproducent. Man har for nylig etableret et projektledelseskontor (PMO) og indført Antura Projects som projekt- og porteføljehåndteringssystem.

Nydannet koncern med store projektaktiviteter 

Scandi Standard er en ny, skandinavisk koncern med 1.650 medarbejdere og en omsætning på over 4 milliarder kr. Koncernen er skabt på basis af opkøbet af Kronfågel-gruppen i Sverige og Danpo i Danmark fra Lantmännen samt Cardinal Foods AS i Norge fra CapMan.

Scandi Standard havde en vigtig udfordring i at få bedre styr på både igangværende og kommende projekter. I dag har koncernen omfattende projektaktiviteter med fokus på produktudvikling, effektivisering af produktionen og it-projekter. Mange af projekterne har deltagere fra forskellige lande.

–Antura Projects har givet os virkelig gode forudsætninger for at arbejde i projekter på tværs af grænserne, fordi det er helt webbaseret, siger Michael Hyldgaard, PMO Manager. Hyldgaard har stået for opbygningen af et PMO for koncernen, hvor Antura Projects nu udgør den centrale it-støtte. 

Hurtigt og nemt at implementere 

Kronfågel og Danpo indgik tidligere i Lantmännen-koncernen og har således brugt Antura Projects siden 2007. Da den nye koncern, Scandi Standard, blev skabt i 2013, var det naturligt at vælge det samme system.

Antura Projects blev installeret og konfigureret til Scandi Standards specifikke behov. I den forbindelse blev alle igangværende projekter overført til værktøjet. 

–Jeg synes, implementeringen gik meget hurtigt og glat. Efter få uger var vi oppe at køre og kunne arbejde med vores igangværende projekter, siger Charlotte Gade, Solution Manager hos Danpo.

Siden da har koncernens PMO taget form, og behovet for og fordelene fra portefølje- og projektværktøjet er blevet understreget. Anturas konsulenter har været behjælpelige i drøftelser om, hvordan værktøjet udnyttes optimalt, og hvordan projektledelsen kan forbedres. 

–Nu kan vi få et overblik over alle vores projekter. Vi kan se status for igangværende projekter, og vi får også god hjælp til at prioritere og planlægge kommende projekter, siger Michael Hyldgaard.

Planer for fremtiden 

Næste skridt bliver at understrege og afklare, hvordan projektgrupperne skal bruge systemet, og hvordan informationerne i Antura Projects udnyttes bedst muligt som grundlag for beslutninger om projektporteføljen. 

Der er også planer om at integrere Antura Projects med ERP-systemet for at overføre omkostningstal til projektværktøjet. Det vil give projektlederne bedre kontrol med omkostningerne sammenlignet med budgettet i et projekt.

 

 

”Nu kan vi få et overblik over alle vores projekter. Vi kan se status for igangværende projekter, og vi får også god hjælp til at prioritere og planlægge kommende projekter.”

Michael Hyldgaard, PMO Manager Scandi Standard

Scandi Standard er Skandinaviens største kyllingeproducent med førende positioner i Sverige, Danmark og Norge. Virksomheden sælger og markedsfører nedkølede, frosne og bearbejdede kyllingeprodukter under de stærke brands Kronfågel, Danpo, Den Stolte Hane, Vestfold Fugl, Ivars og Chicky World. Scandi Standard producerer og sælger også æg i Norge under navnet Den Stolte Hane. De har i alt cirka 1.650 medarbejdere og en omsætning på mere end 550 millioner Euro.