Play-Icon

04-18-2023

Mycronic effektiviserer og forbedrer projekterne med Antura

Mycronic er en svensk højteknologisk virksomhed, der udvikler, producerer og markedsfører produktionsudstyr med høje krav til præcision og fleksibilitet til elektronikindustrien. Mycronic er blandt andet en af verdens førende producenter inden for segmentet for avancerede fotomaskeskrivere, der anvendes i displayindustrien. Mycronic valgte i løbet af sommeren 2021 at implementere projektværktøjet Antura som systemstøtte for at effektivisere sin projektorganisation og få et bedre overblik over forretningens projekter og aktiviteter. Det mål er nået, og de investerer nu i at udvide brugen af værktøjet.

I 2020 valgte Mycronic at anskaffe et nyt projektværktøj til at effektivisere sin projektstyring. Der blev efterspurgt funktioner til porteføljestyring, tidsrapportering, ressourceplanlægning, omkostningsstyring og risikostyring. Da værktøjet ville udgøre en vigtig del af Mycronics systemlandskab, var der også behov for integration med det eksisterende forretningssystem Movex/M3 til import af omkostninger og eksport af tidsrapportering. Efter en nøje gennemført evaluering af leverandører faldt valget på Antura. De så store fordele ved et fælles arbejdsrum og arbejdsmetode samt muligheden for et samlet billede af ledig kapacitet. Dette har de nu opnået ved hjælp af Antura.

−Vi er meget tilfredse med projektværktøjet og føler, at vi har nået målet at have en fælles platform, hvor både vores projektledere og projektmedlemmer kan arbejde sammen. Vi har også fået et meget bedre helhedsbillede af projekter og aktiviteter, siger Hans Ollfors, Senior Specialist Project Manager, Development Center, Pattern Generators i Mycronic.

Implementering af et projektværktøj indebærer altid en forandringsproces og er tidskrævende. Det handler også om graden af projektmodenhed virksomheden har. Mycronic var meget imødekommende, hvilket gjorde implementeringen nem. De havde god opbakning fra ledelsen. En anden succesfaktor var, at den tværgående arbejdsgruppe med medlemmer, der kender forretningen, kunne afsætte den nødvendige tid til at introducere Antura. Den smidige implementering betød også, at Mycronic vandt prisen "Best Implementation Award 2022, Private Sector" på Antura Dagen i maj 2022.

− Hele holdet er glade og stolte over, at vi vandt prisen Best Implementation Award på Antura Dagen. Det viser, at vi både var på det rigtige modenhedsniveau og havde konsensus i organisationen, som sikrede, at vi problemfrit kunne håndtere implementeringen som den forandringsrejse, den faktisk er, siger Hans.

Udover projekt- og porteføljestyring har Mycronic flyttet dele af sin ressourcestyring, hvilket betyder, at de nu planlægger projekter og ressourcer i ét og samme system. Tidligere blev Excel brugt til ressourcestyring, og de mente, at det både var svært at vedligeholde og havde begrænset funktionalitet. Målet er at øge forretningsværdien med hjælp af værktøjet, da de nu nemmere kan se, hvor der skal ressourcer til for at overholde projekternes deadlines.

Der er nu en udvidet brug af værktøjet i organisationen med flere brugere.

− Vi hos Antura er imponerede over den smidige implementering, som Mycronic har lavet, og at de nu er i gang og bruger værktøjet, som de ønskede. Mycronic er en meget spændende virksomhed, som vi er glade for at samarbejde med, og det bliver sjovt at følge deres rejse, når de vokser med værktøjet, siger Therese Forsberg, forretningskonsulent og kundeansvarlig hos Antura.

Mycronic AB er en børsnoteret (NASDAQ, Stockholm, large cap) svensk højteknologisk virksomhed, der udvikler, producerer og markedsfører produktionsudstyr med høje krav til præcision og fleksibilitet til elektronikindustrien. Mycronics hovedkontor ligger i Täby, nord for Stockholm, og koncernen har datterselskaber i Kina, Frankrig, Tyskland, Japan, Singapore, Sydkorea, Holland, Storbritannien og USA.

www.mycronic.com