Play-Icon

01-26-2023

En effektiv fælles måde at arbejde med Antura!

Bygge- og Boligselskabet Ikano Bostad har implementeret portefølje- og projektværktøjet Antura Projects i sin drift. Målet er at få et effektivt og godt samarbejde mellem de involverede enheder, når de udvikler og bygger nye boliger og at kunne prioritere og følge op på deres boligprojekter.

For at få samlet projektrelateret information ét sted og muliggøre effektivt samarbejde både internt og eksternt, ledte man efter et såkaldt kernesystem. Det skulle fungere fra tidligt i projektudviklingen, gennem design, salg og konstruktion til projektafslutning og overdragelse. Løsningen blev Antura Projects.

- Vi ledte efter en projektportal, der kunne hjælpe os med at forbinde arbejdet med alle vores projekter. Vi har nu arbejdet med Antura Projects i omkring to år, siger Christelle Lapalus, forretningsudvikler hos Ikano Bostad og ansvarlig for implementeringen af ​​Antura Projects i organisationen.

Gradvis implementering med funktioner baseret på virksomhedens behov
Strategien har været at implementere projektværktøjet gradvist i organisationen, hvilket har givet Ikano Bostad mulighed for at definere og prioritere introduktionen på en god måde. Det har også skabt bedre forudsætninger for at styre systemintroduktionen som det forandringsprojekt, den er. Man har valgt at indføre en række udvalgte funktioner såsom projekt- og porteføljestyring, dokumenthåndtering, sagsbehandling og risikostyring. Funktioner til dokumenthåndtering har været særligt vigtige, fordi man fremadrettet har set, at man også skal kunne invitere eksterne brugere ind i systemet, hvor man nemt skal kunne samarbejde om dokumenterne.

- Filarkivet i Antura Projects er en funktion, som vi bruger meget i dag, fordi vi håndterer en stor mængde dokumenter gennem vores projekter. Anturas konsulenter har virkelig været lydhøre over for vores behov, samtidig med at de har turdet udfordre os på denne forandringsrejse. Ikke alene har Antura Projects betydet et nyt system, men det har også fået os til at indse, at vi har været nødt til at udvikle og forbedre nogle af vores arbejdsmetoder, fortsætter Christelle.

Med hjælp fra Antura Projects har Ikano Bostad fået et samlet overblik over sine projekter. Samtidig har de fået en nemmere måde at rapportere og analysere projekterne på samt indsamle og levere den rigtige information til ledelse, projektledere og andre interessenter.

Der er nu planer om at udvide brugen af ​​Antura Projects både til eftermarkedsprojekterne og til forretningsudviklingsprojekterne. De planlægger også at integrere Antura Projects med deres andre operationelle systemer for nemmere at få den nødvendige information til projekterne.

- Vi er meget glade for, at Ikano Bostad har betroet os til at levere Antura Projects som deres projektportal. Det er sjovt at se, hvordan de har udviklet sig sammen med Antura, og at de har indført nye funktioner, efterhånden som de er blevet modnet som brugere af systemet, siger Therese Forsberg, Projektleder & Forretningskonsulent hos Antura AB.

Ikano Bostad er en ejendomsejer og boligudvikler, der udvikler, bygger og forvalter bæredygtige kvarterer og boliger i Sverige og Danmark. Forretningsidéen er at tilbyde kvadrat-smarte, funktionelle, bæredygtige og overkommelige boliger til mennesker i alle livets faser. Ikano Bostad blev grundlagt i 2005 og er en del af Ikano Group, en international erhvervsgruppe startet af grundlæggeren af ​​IKEA.

www.ikanobostad.se