Play-Icon
09-01-2018

Skanska UK vælger Antura Projects som nyt system til projekt-, portefølje- og ressourcestyring

Skanska, en af Storbritanniens førende entreprenører, har valgt Antura Projects som sit nye system til projekt-, portefølje- og ressourcestyring efter en meget konkurrencebetonet udbudsrunde. 

Skanskas it-team leverer hvert år en lang række projekter, eksempelvis serveropdateringer, komplette styresystemer, data warehousing og produktionsordrestyringssystemer.

På grund af væksten på projektkontoret har virksomheden valgt at investere i et komplet projektværktøj. Tidligere anvendte man diverse regneark med forskellige makroer til projektplanlægning, afrapportering og projektstyring. 

Doug Sorrell, der er midlertidig leder af projektkontoret hos Skanska UK IT, siger:

-Vi oplevede, at projektværktøjet Antura Projects indeholder alt, hvad vi behøver, giver god værdi og, ja, kort sagt, bare fungerer. Antura lytter til os, og medarbejderne er lette at komme i kontakt med, også supportteamet, der svarer hurtigt på de spørgsmål, vi har.

Skanskas projektafdelingsanalytiker, Amrit Suri, beskriver Antura Projects som: ”brugervenligt” og ”meget let at konfigurere, så vi kunne kopiere mange af vores data fra de gamle Excel-ark til det nye system.”

En af de nøglefunktioner, Skanska har haft stor glæde af, er projektporteføljevisningen, der giver et overblik over alle projekter ét sted – det fremmer en effektiv beslutningstagning. At systemet er så let at konfigurere i porteføljevisningen sikrer desuden en effektiv afrapportering.

Af andre fordele kan nævnes: fleksibiliteten ved hurtig dataindsamling og -behandling, fordelen ved at have alle projektoplysninger samlet ét sted, konsekvent afrapportering og detaljeret historik. Derudover fremmer muligheden for at spore projekterne fra planlægning til færdiggørelse en effektiv arbejdsgang. 

Mattias Andersson, der er CEO for Antura Group, siger:
-Vi er glade for, at Skanska har valgt Antura Projects som sit nye projektværktøj. Vi har længe udviklet på systemet ved at lytte til kundernes behov, og vi ser nu frem til at bygge videre på best practice, mens vi fortsætter med at udvide i Storbritannien og andre lande.

Skanskas it-team har planer om i fremtiden at øge antallet af brugere af Antura Projects og samtidig implementere flere af systemets ressourceplanlægningselementer. 

”Antura lytter til os, og medarbejderne er lette at komme i kontakt med, også supportteamet, der svarer hurtigt på de spørgsmål, vi har.”

Doug Sorrell, midlertidig leder af projektkontoret, Skanska UK

Skanska, der blev grundlagt i 1887, er en af verdens førende projektudviklings- og entreprenørkoncerner. I Storbritannien er Skanska en af landets største entreprenører med over 6.000 ansatte og en årsomsætning på GBP 1,678 mia. (2016).

www.skanska.co.uk