Play-Icon
29-11-2016

Antura Gazellevirksomhed fem år i træk

Hvert år tildeler den svenske avis Dagens Industri de hurtigst voksende virksomheder i Sverige udmærkelsen Di Gasell. For femte år i træk opfylder Antura kriterierne for at få udmærkelsen.

Antura får udmærkelsen Gazellevirksomhed for femte år i træk og er dermed en af de svenske virksomheder, som er bedst til at generere lønsom vækst og skabe nye arbejdspladser. Sammenlagt i Gazellekonkurrencens 16-årige historie har mestrene i vækst genereret mere end 215.000 arbejdspladser i deres respektive virksomheder.

Vi er glade og stolte over også i år at få tildelt udmærkelsen DI Gasell. Sammen har vi skabt vækst gennem høj kvalitet i vores leverancer og et tæt samarbejde med kunderne. Nu ser vi frem til at fortsætte vores ekspansion, siger Mattias Andersson, CEO Antura Group, som modtog diplomet ved Gazellefesten i Göteborg den 22. november.

Gazellekriterier

For at blive udnævnt til Gazelle skal virksomheden opfylde nedenstående kriterier. Det er altid virksomhedens fire seneste årsregnskaber, som ligger til grund for Gazelleundersøgelsen.

  • En omsætning, som overstiger 10 mio. DKK.

  • Mindst ti ansatte

  • Mindst fordoblet sin omsætning, hvis man sammenligner det første og det sidste regnskabsår

  • Øget sin omsætning hvert år de seneste tre år

  • Et samlet positivt driftsresultat for de fire regnskabsår

  • Væksten er primært sket organisk, ikke gennem opkøb eller fusioner

  • Sunde finanser

Antura har været Gazellevirksomhed også i 2012, 2013, 2014 og 2015.

 

Mattias Andersson, CEO Antura Group, modtog diplomet ved Gazellefesten i Göteborg den 22. november.

Mattias Andersson og Anders Haglund fra Antura samt nogle af virksomhedens bestyrelsesmedlemmer Patrik Bergström, Bo Steiner og Fredrika Hörlin.

Om Gazellevirksomhederne

Termen ”gazeller” blev skabt af den amerikanske forsker David Birch. I 1980’erne viste han, at det er de små, hurtigtvoksende virksomheder, som skaber flest nye arbejdspladser, i modsætningen til økonomiens mastodonter, som altid skal effektivisere og ofte skære ned på arbejdskraften.

Desuden adskiller Gazeller sig fra de mindste virksomheder, som arbejder for at tjene til føden og ikke primært har vækst som mål.

www.di.se/gasell